sobota, 7 stycznia 2012

GALARETKA Z MALINAMI



  Mała rzecz a cieszy jak to mówią. Wykonanie banalne.


Zagotowujemy 0,5l wody i zalewamy nią 4 torebki malinowej herbaty tak aby uzyskać ciemny napar. Kiedy herbatka jest gotowa dodajemy słodzika ew aromatu malinowego dla podkreślenia smaku, a następnie dokładnie rozpuszczamy łyżkę stołowa żelatyny. W szklaneczkach/salaterkach układamy maliny (to dla III fazy, dla I i II oczywiście malinek nie dodajemy) w moim przypadku mrożone - i wlewamy do naczynek naszą 'galaretkę'.
  Maliny oczywiście można zastąpić dowolnym innym owocem, a dla II fazy myślę że można byłoby zrobić eksperyment z dynią. 
  Po ostygnięciu galaretki chowamy do lodówki do całkowitego skrzepnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz